Er zijn xx wachtenden voor u

Excerpten uit “Er zijn nog xx Wachtenden voor U”

Uit de thumbnail sketch “Lady Chatterley of Pembroke”:

 

Haar houding verandert nu zichtbaar, ofschoon ik eigenlijk alleen maar haar rug kan zien. Ze schijnt nu te relaxen als een snorrende poes. Haar rechterhand, compleet met diamant-beladen trouwring legt ze op de zijne terwijl ze opgewonden spreekt. Zijn koffie wordt nu gebracht en zij reikt naar de suikerpot. Haar hand met de suikerlepel hangt even stil in de lucht boven zijn koffiemok en ik ZIE haar vragen: “Een of twee klontjes?”.

 

 

Uit de short story: “Er zijn nog XX wachtenden voor u”.

 

Gillend ga ik naar het medicijnkastje. Een monumentale depressie heeft zich van mij meester gemaakt. Waar zijn nu die groen-witte Prozac pilletjes? Op; het doosje is leeg. Dat is waar ook; die hebben we laatst aan de hond gevoerd toen die zo gestrest was. Even dan maar de psychiater bellen voor een nieuw receptje: “Welkom op dit nummer. Doctor Zieleknijper is overspannen en verblijft thans op de Bahama’s om zich te ontspannen. Als u het hekje indrukt, hoort u welke dokter nu waarneemt”. Drukken we even het hekje in en krijgen we weer een siliconenchip stem: “Dit gesprek kost € 1,25 per minuut. Als u toch verbinding wilt, dan graag 1 intoetsen”. Ook dat nog! Ten einde raad doen we dat dan maar. Deze keer worden we verrast door een echte mensenstem en wel eentje zoals van Sarah Leander: “Wat heerlijk dat je belt, lieve schat. Je zult wel heel erg moe en gefrustreerd zijn. Kom maar dicht bij me dan zal Lola je wel eens wat opwindende woordjes influisteren …….”

 

Uit de short story: “De liefdesbrief”:

Mijn lief, ik wil je een brief schrijven. Zo’n ouderwetse op een vel papier en met een pen geschreven. Je weet wel met van die aaneen geschreven letters en niet van die kinderlijke bloklettertjes. Mijn letters moeten vloeien tot het woorden worden en die woorden moeten vervloeien tot zinnen. En die zinnen moeten vertellen van mijn liefde voor jou, van die liefde van ons.

 

Dat alomvattende gevoel dat we bij elkaar hoorden voor altijd. Onberedeneerd, geen plussen en minnen die een totaal zouden geven; neen, een mystiek besluit, tijdeloos, dimensieloos, zonder feiten of berekening, maar een totale overgave aan die gewaarwording. Jij zei niets; dat was ook niet nodig. Ik voelde je gehele lichaam, je gehele wezen dat zich vleide en verweefde met het mijne. Dat alomvattende gevoel dat we bij elkaar hoorden voor altijd. Maar dan komt toch dat andere mystieke moment.

 

Weet je nog de eerste keer dat ik je borsten kuste? En hoe je tepeltjes toen omhoog sprongen, reikend naar mijn zoete lippen? En je vraagt nu wat liefde is? Maar dat weet je immers al lang. Dat weet je iedere keer als je jezelf naar mij toekeert om mij te omvangen.

 

 • Categories
 • Price
  14,95
 • ISBN:
  9789491883187
 • Verschenen:
  Voorjaar 2014
 • Uitgeverij:
  Nostalgia Publishing
 • Auteur:
  Auguste van der Molenschot